literatura catalana . infants     inici
Granell, Marc

 


L'arbre vell

1. Busca i escriu les paraules o expressions que expressen la tristesa, la pena de l'arbre.
 

2. Quines diferències hi veus entre aquest arbre i el “cedre del Líban” de Lola Casas d’aquest mateix itinerari?

3. De ben segur has vist algun arbre que et recorda el del poema. Solen ser arbres molt grans i molt antics que hi ha a les principals places de les viles. Saps quina mena d'arbre pot ser el que expressa el poema? I el que tu coneixes?

4. Proposa-li a la mestra o al mestre una sortida pels voltants de l'escola a la recerca de l'arbre més gran que hi pugueu trobar. Proveïu-vos de llapis i paper i feu-ne uns esbossos per poder dibuixar-lo i pintar-lo amb més calma quan torneu a classe.

5. Imagina que al carrer on vius hi ha un arbre com el descrit al poema i t'assabentes que el volen tallar per fer un aparcament per a motos. És clar, tu no ho trobes bé i decideixis escriure una carta de protesta als responsables de l'ajuntament del teu poble o de la teva ciutat. Redacta una carta exposant els motius pels quals creus que no han de tallar l'arbre i aportant altres solucions per a l'aparcament. Per als teus arguments, et pots aprofitar, si vols, de les opinions de Marc Granell a “El poeta diu”.
 

poema L'arbre vell, Granell, Marc

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA