literatura catalana . joves i adults     inici
Pascual, Teresa

 


Frag mich warum

1. A què es deu que el títol d’aquest poema estigui escrit en alemany? Si cliques a “el poeta diu” trobaràs la resposta que explica l’origen d’aquest títol.

2. El poema s’estructura a partir del diàleg entre el jo poètic i un destinatari que identifiquem amb la mare. Com en qualsevol altra història, explica on i quan es troben les protagonistes d’aquesta situació. A partir d’aquest diàleg explica què espera la filla de la mare i aquesta de la filla.

3. El jo explicita una constant en les relacions entre mare i filla en què predominen la incomunicació o la dificultat d’entendre les emocions de l’altra. Quin és el conflicte al qual es refereix aquest breu poema? Coneixes algun tipus de dificultat que entrebanqui les relacions familiars d’aquest gènere? Què n’opines del tema: és conegut o ignorat?

4. Al poema es nega la idea generalitzada que el temps ho resol tot. Hi estàs d’acord? Com es presenten al poema les idees del temps transcorregut, del canvi generacional o del canvi social?

5. Quina mena de diàleg penses que han de mantenir una mare i una filla? Formaria part de l’educació? Quina funció hauria de tenir la mare per a una filla? I la filla per a la seva mare?

6. Si poguessis contestar la pregunta final, quin vers hi afegiries al poema?

poema Frag mich warum, Pascual, Teresa

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA