literatura catalana . joves i adults     inici
Gregori, Àngels

 


Subway

1. Subway i el nom de Nova York són noms evocadors, tot i que no hagis visitat la ciutat. Escriu les paraules que puguis associar a aquest paisatge, vist en realitat o contemplat al cinema o a la televisió.

2. Hi ha diverses edats legals per adquirir la majoria d’edat: per començar a treballar, per decidir sobre una intervenció quirúrgica, per votar, per obtenir el carnet de conduir automòbils, per obrir un compte corrent, per firmar un contracte, etc. De quina majoria d’edat es parla aquí? Recordes una “primera vegada” que t’hagi impactat?

3. En aquest poema, quina mena d’experiències són les definitives i les que no es tornen a repetir? Quines són les que no finalitzen mai i mantenen la continuïtat al llarg de la vida?

4. Explica el significat del títol del poema i com es relaciona amb la globalitat del text. Podries canviar aquest títol per un altre? Quines altres paraules caldria canviar també?

5. Vicente Huidobro és l’autor del vers “Hazte hombre, te digo, como yo a veces me hago mar”. Pots llegir el poema sencer, “Monumento al mar”, aquí. I també pots informar-te sobre el poeta i el tipus de poesia que feia aquí. Quin significat té en el poema d’Àngels Gregori? Penseu que té relació amb la contínua repetició de “als vint anys”? Escriu una frase equivalent a “yo a veces me hago mar”, una vegada hagis conegut el gènere de poesia del poeta xilè.

6. A què es pot deure que la paraula amor estigui escrita en cursiva? Quin tipus d’experiència mostra que s’ha tingut en referir-se a aquest sentiment? Hi estàs d’acord?
 

poema Subway, Gregori, Àngels

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA