literatura catalana . joves i adults     inici
Comadira, Narcís

 


Grans magatzems

1. Digues a quin tipus de composició pertany aquest text. Fixa't en el nombre de versos i en la seva distribució en estrofes, en la mètrica i en  el tipus de rima. Et sembla adequat utilitzar un tipus de composició clàssic per a un tema d’actualitat? 

2. Al text apareixen dos personatges principals sota la 1a i la 2a persona del singular. Qui són? Quina relació et sembla que tenen entre ells? Per què, de vegades, l'autor hi usa la tercera persona del singular? Els protagonistes tenen gustos semblants o diferents?

3. Quines seccions dels grans magatzems s'esmenten al text? Per què ha triat l'autor de parlar justament d'aquestes?

4. Canvia el punt de vista del text i fes la descripció dels grans magatzems tal com els veuria la persona a qui agrada anar a comprar-hi. Seria bo que aprofitessis una visita als grans magatzems on poguessis anar prenent nota dels detalls que veus. Tria tu les seccions que vols descriure, buscant que la tria tingui un criteri determinat.  

   Pots començar:
   Veig uns grans magatzems. M'agraden. T'atordeixen.
   .................
 

Propostes per a nivells inicials:

1. Llegeix el poema atentament, subratlla les paraules que no coneguis i busca-les al diccionari.

2. Imagina’t que ets l’autor d’aquest poema, què et passa a tu i què li passa a ella? Fes una llista dels verbs que ho expressen.

       A mi                        A tu (ella)
 

3. Assenyala les peces de roba o d’objectes que hi surten. En quina secció d’uns grans magatzem les compraries? Classifica-les.

       Peça / Objecte              Secció
 

4. Per parelles, feu-vos preguntes i amplieu-ne la llista de les coses que necessiteu comprar.

       On puc trobar...?           A la secció de...
 

5. En petits grups, comenteu de què va el poema. Creieu que els homes i les dones són diferents a l’hora de comprar en uns grans magatzems? Arribeu a conclusions i poseu en comú els vostres comentaris amb la resta de la classe.

poema Grans magatzems, Comadira, Narcís

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA