literatura catalana . joves i adults     inici
Sànchez-Mústich, Cèlia

 


Ascens d'un piano al vuitè pis

1. Busqueu, entre tots, una composició per a piano que pugui servir de música de fons per a la lectura en veu alta del poema. Feu la interpretació a classe llegint el text a diverses veus.

2. Llegeix el poema i observa quina informació dóna Cèlia Sánchez-Mústich sobre el piano: el pes, la forma, el color, etc. Poseu-vos en petits grups: imagineu que sou de l'empresa de mudances i que us fan fer una fitxa dels objectes que transporteu. Feu, individualment, la  fitxa del piano protagonista del poema. Haureu d'inventar les dades que us falten (marca, tipus, quilos) ajudant-vos, si cal, de descripcions reals de pianos. Observeu les diferències que hi ha entre la fitxa i el poema.

3. Abans d’escoltar l’enregistrament  on l’autora parla del seu poema, respon aquestes preguntes:

  • a. Quin sentit poden tenir les expressions “feixuc com l’àliga captiva” i “esveltes  com la balena que salta arran d’escuma?
  • b. Creus que l’expressió “uns dits petits i barroers”,  té connotacions positives o negatives?

4. Després d’haver respost, escolta l’enregistament.  Observa si la teva interpretació es correspon amb la de l’autora. Si no és així, quina interpretació et suggereix més coses?  És necessari que tothom estigui d’acord amb una única interpretació per poder entendre un poema?

5. Quin concepte de la poesia té Cèlia Sánchez-Mustich? Quines definicions en dóna?  Quin és el teu, de concepte de la poesia? 

6. Imagina l'escena d'una mudança amb algun moble de la teva habitació que tingui per a tu un valor sentimental. Pot ser la taula  o escriptori, el llit, una cadira, etc.  Utilitza, si vols, algunes de les estructures sintàctiques del poema de Sánchez-Mustich.

       ADJECTIU, com ....................
       ADJECTIU com  .............
       T'enlaires ......................

poema Ascens d'un piano al vuitè pis, Sànchez-Mústich, Cèlia

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA