literatura catalana . joves i adults     inici
Colom, Teresa

 


En un quadre de Gustav Klimt

1. Quin diries que és el tema del poema: l'amor o l'art?

 

2. Assenyala en el poema els versos que descriuen les dones dels quadres de Klimt. Anota les característiques que es ressalten i pren-te uns minuts per imaginar-te mentalment com poden ser aquestes dones.

 

3. Ara mira els quadres que et proposem a sota de les propostes (*). Les dones són tal com les havies imaginat? Argumenta en unes línies per què penses que la veu poètica s'identifica amb les dones dels quadres de Klimt i relaciona-ho amb el poema.

 

4. Reflexiona sobre el significat del vers “A mi, que sóc de veritat”. Comenteu en grup què són per a vosaltres les dones de debò. Després, mireu el quadre Les tres edats de la dona (**), també de Klimt, i comenteu-lo entre tots.

 

5. Marca els verbs en imperatiu que inicien molts dels versos. Què et suggereix aquest recurs de repetició de l'imperatiu? A qui creus que li escriu la veu poètica, a un home o a una dona?

 

6. Clica aquí i veuràs un “museu online” de quadres i esbossos de Klimt. En reconeixes algun molt popular? Escull el que més t'agrada i explica per què. Si volguessis veure’l en el futur i preparar la teva visita, pots mirar el web del museu de Viena, la Galeria Belvedere, on s'exposen la majoria de les seves obres, enllaçant aquí .

 

7. Què opines de la cita de Klimt que tens a continuació? Creus que a un artista se’l pot descobrir i conèixer-lo a través de les seves obres?

“No tinc el do de la parla ni de la paraula escrita, especialment si haig de dir alguna cosa sobre mi o la meva feina. Qualsevol que vulgui conèixer-me -com a artista, la cosa notable única- hauria de mirar amb atenció les meves obres i assajar de veure-hi el que sóc i el que vull fer”.

8. Què veus tu d'aquest artista austríac en els seus quadres? Pots verificar les teves hipòtesis consultant la seva biografia aquí.

 

imatge poema
decoracio

poema En un quadre de Gustav Klimt, Colom, Teresa

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA