literatura catalana . joves i adults     inici
Pons, Ponç

 


Jules et Jim

1.  Identifica en el text les referències a la ciutat de París.

 

2.  També s’evoca un altre país, en els versos 15 i 16. Quin és?  Per què en diu que és “estantís” i “atufat de resclum”. Què vol dir aquesta expressió? A quina època es refereix?

 

3.  En quin lloc precís de la ciutat es situa el jo poètic? Indica els versos que donen informació sobre aquest lloc.

 

4.  Per què l’autor diu que “vivia l’amor en cartes sempre urgents” i que “vaig sortir convençut que era cosa de dos viure junts”?  Quin és el tema del text?

 

5.  Busca informació sobre la pel·lícula Jules et Jim. Si cliques aquí podràs veure la publicitat del film. I, si vas aquí en llegiràs una sinopsi. Relaciona l’argument amb el tema del poema.

 

6.  Busca informació sobre el director de cine, el personatge i les pel·lícules que s’esmenten en el poema. Pots consultar la biografia de Truffaut clicant aquí. I també aquí trobaràs tota la seva filmografia amb els arguments de cada pel·lícula. Quina relació hi ha entre aquests films? Hi ha referents biogràfics? Per què penses que el poeta ha triat aquestes pel·lícules en especial?

 

7.  Explica la referència a la cova i a Plató dels versos nou i deu. Si no ho tens clar, busca informació sobre el tema.

 

8.  Pons sembla dir que del cinema “vaig sortir convençut que...”. Hi ha alguna pel·lícula que hagis vist que t’hagi convençut d’alguna cosa o que t’hagi fet replantejar algun tema? Penses que l’art té aquesta facultat? Apunta per escrit la resposta a aquestes preguntes i després compara el teu text amb el d’altres companys. Hi ha hagut coincidències?

 

9.  Escriu un poema utilitzant títols de pel·lícules que t’hagin agradat o que t’hagin marcat d’alguna manera.

 

poema Jules et Jim, Pons, Ponç

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA