literatura catalana . joves i adults     inici
Gorga, Gemma

 


36

1. Llegeix amb atenció el poema i pensa en quin és el tema: els àngels de la pintura romànica o el desamor? Quina es l’estructura del poema? Com es passa d’un tema a un altre? Recull per escrit les teves conclusions i compara els resultats amb els companys.

 

2. Per a Gemma Gorga la pintura descrita és una excusa per parlar d’una altra cosa. Quina és? Llegeix amb atenció les tres darreres línies. Hi trobaràs totes les pistes interpretatives.

 

3. Què són els serafins segons el catolicisme? De quin amor són símbols els serafins en el poema?

 

4. Qui és el Mestre de Pedret? Cerca’n informació. Pots consultar els webs següents: 1 i 2. Un cop els hagis llegit, indica què vol dir “com si es neguessin a morir sota els efectes d’una despigmentació que els anava esborrant del regne de la llum”.

 

5. Mira les imatges de l’obra del Mestre de Pedret que tens més avall (*) i digues de quina creus que està parlant Gemma Gorga en el seu poema. Per què? Quins versos t’ho fan pensar?

 

6. Observa també la imatge del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll de sota aquestes propostes (**), i fes un poema en prosa semblant al de Gemma Gorga, comparant la figura de Déu amb algú que tinguis idealitzat, ja sigui una persona real del teu entorn, un personatge famós o algú imaginat. No deixis de parlar dels colors i de l’estat de la pintura com en el poema “36”. Envia’ns-el a viulapoesia@viulapoeia.com.  

imatge poema
decoracio

poema 36, Gorga, Gemma

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA