literatura catalana . joves i adults     inici
Montero, Anna

 


primer de novembre

1. El títol remet a la tradició de visitar els familiars morts el primer de novembre, dia de difunts. Penses que la dedicatòria i el primer vers són una declaració de principis? Escolta què diu la poeta i identifica qui és el destinatari del poema.

2. La primera estrofa parla del lloc on no es pot localitzar el destinatari. Com interpretes aquests versos? Posa en comú la teva opinió amb la dels teus companys.

3. Quan algú vol visitar f.m., en quins espais el pot trobar? Què tenen en comú aquests indrets? Per què creus que la veu poètica ha escollit aquests entorns per situar f.m.?

4. A la tercera estrofa s’evoca la presència de f.m. mitjançant la música. Saps què són un adagio i un lied? Llegeix el que en diu la viquipèdia a 1 i 2. Què tenen en comú les dues composicions?

5. Escolta els següents adagios i lieds. Quin et sembla més adient per acompanyar el poema?

     Adagio en sol menor de Tomaso Albinoni
     Adagio for strings op. 11 de Samuel Barber
     Lied "Am Fenster" op. 105-3 de Franz Schubert 
     Lied "Damunt de tu només les flors" de Frederic Mompou

6. A la darrera estrofa, quin significat dónes a la “pedra que ens separa”? Com t’imagines aquesta pedra? Tria’n una de les que t’oferim a continuació i, si cap d’elles s’adiu al que veus quan llegeixes la imatge, busca una fotografia que hi escaigui més.

imatge poema
decoracio

poema primer de novembre, Montero, Anna

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA