literatura catalana . joves i adults     inici
Andrés Estellés, Vicent

 


Che Guevara

1.  L'epitafi és un text breu escrit sobre les tombes per recordar els familiars morts. Als cementiris en podem llegir de molt senzills i plens d'afecte. Alguna vegada, l'interessat deixa escrit el seu propi epitafi, com Joan Fuster: "Heus ací l'epitafi que demane / ací jau / jf / va viure / com va morir / sense ganes". Debateu, en grup, si aquest poema i el dedicat a Antonio Machado d’aquest mateix itinerari poden ser qualificats d'epitafi?

 

2.  Busca al diccionari el significat de "testar". Existeix alguna correspondència entre el títol del poemari (Testar) i el tipus de poemes que hi inclou?

 

3.  Si no coneixes Ernesto Che Guevara, busca informació per saber qui era (la pel·lícula Diario de motocicleta et pot ajudar). El poema rememora el seu darrer retrat, però la iconografia més freqüent el presenta amb una boina. Quin significat li dónes al qualificatiu "astral"?

 

4.  Compara aquest poema amb el de Joan Brossa, que trobaràs aquí, i digues en què coincideixen ambdós poetes quan es refereixen al Che. Fixa’t en el títol que porta: “Elegia al Che”.

 

5.  Tria un dels poemes d'aquest recull sobre la mort per escriure un epitafi en què utilitzis algun dels seus versos. Series capaç d’escriure el teu propi epitafi? Si és així fes-ho, pensa detingudament les paraules que el compondran i procura que et defineixin.

poema Che Guevara, Andrés Estellés, Vicent

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA