literatura universal . joves i adults     inici
Gu Cheng

 


Potser sóc cec

1. Reuniu-vos en parelles de diferent cultura, si és possible, i contesteu per escrit les següents preguntes: Quin és el tipus de missatge que el poeta vol fer arribar als pobles de tot el món? Què passa en l'altra ribera de l'Atlàntic i a què creus que és degut? Penses que el missatge inclòs en el poema, no obstant la marcada diferència lingüística i cultural, hi pot arribar? Reflexioneu junts, argumenteu les vostres respostes i contrasteu-les amb les de les altres parelles.

 

2. Del poema en català classifica, en una taula com la següent, totes les categories gramaticals indicades i, pel que es refereix als pronoms i adjectius, especifica’n el tipus:

 

Substantius

Adjectius

Pronoms

Adverbis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Reuniu-vos en petits grups i, si teniu algun company xinès, que ell us expliqui què és un ideograma, en què consisteix, com està fet, quina és la seva estructura i el significat de les seves parts. A més, podeu demanar-li que us ensenyi a escriure en xinès alguna paraula que us interessi saber, com per exemple el vostre nom.

 

4. Podries afirmar que hi ha relació entre els caràcters xinesos i la poesia visual? Compara els ideogrames que hagi escrit el vostre company (si no teniu cap company xinès, podeu consultar aquest web) amb poemes visuals de “viu la poesia” com aquests: 1, 2, 3...

  

5. Un poema es pot recitar de diferents maneres i amb diferents entonacions: alegria, sorpresa, ràbia, malenconia, amor, etc. Prova de dir a casa aquest poema de diferents maneres i parant esment a:

·   vocalitzar bé

·   llegir dos versos seguits, sense parar-te al final del primer quan el sentit de la frase segueix en el vers següent

·    mantenir alt el to de la teva veu al final dels versos

 

Després, decideix com t'agrada més i recita'l a classe per als teus companys. També pots posar una música de fons que hauràs de triar tu mateix. Tots els alumnes de la classe heu de recitar el poema, avaluar-vos mútuament, i al final, triar un guanyador. 

 

poema Potser sóc cec, Gu Cheng

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA