literatura universal . joves i adults     inici
Morrissey, Franz Andres

 


Arms Issue / Qüestió d'armes

1. Busca informació sobre Belfast, situa'l en un mapa i exposa la situació de conflicte que s'ha donat durant llarguíssims anys a Irlanda del Nord. Explica igualment les normes de seguretat que s'apliquen en l'escenari descrit al poema.

 

2. Molts dels habitants de Belfast tenen el catolicisme per creença religiosa. Un dels signes més representatius d'aquesta religió és la creu i entre els seus rituals hi destaca la genuflexió. Identifica aquestes marques religioses entre les accions que conté el poema.

 

3. Creus que en altres contextos, una figura humana amb els braços oberts pot tenir un significat diferent? I amb els braços plegats? Quin és el sentit que agafa en l'escena descrita? Quin efecte es produeix en el lector?

 

4. Explica què simbolitzen els dos personatges al·ludits, quina és la relació que s'estableix entre ells i quina és la sorpresa final.

 

5. Quins significats té la paraula “arms”en anglès? Relaciona el títol del poema amb el seu final i explica què es vol donar a entendre amb aquesta conclusió.

 

6. Trasllada l'acció evocada en el poema a l'escenari d’un conflicte conegut. Prepara les adaptacions que en consideris necessàries i reescriu un poema esperançador.

poema Arms Issue / Qüestió d'armes, Morrissey, Franz Andres

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA