literatura catalana . infants     inici
Oliver, Joan

 


Colomí

1. En el poema de Pere Quart hi apareix la paraula “blanc” dues vegades però té dos significats. La primera és el color clar del colomí i la segona fa referència a l'objectiu del caçador, a la diana. Això passa amb moltes paraules. Segons el context tenen significats diferents. Fixa't en l'exemple.

 

SOL. Aquell matí els núvols tapaven el sol.

SOL. Voldria fer l'exercici en grup perquè no m'agrada treballar sol.

 

Et proposem que escriguis un parell de frases amb les paraules GAT, LLUNA i BRUIXA fent que a cadascuna el significat sigui diferent. T'anirà molt bé usar el diccionari.

 

2. El poema es refereix a un colom molt especial. Has vist el quadre que va pintar Picasso - http://www.xtec.es/~plopez14/revista/portada/laportada/images/paloma.jpg? És el colom que simbolitza la PAU. És un símbol universal com poden ser les mans blanques o la cançó Imagine.

Molts productes comercials tenen un símbol que els distingeix. Pensa en les sabatilles esportives, els cotxes o els canals de televisió.

 

El colom del poema simbolitza la pau. A molts altres animals se'ls associa amb una qualitat humana. A veure si pots relacionar les dues columnes!

ANIMAL

 

 

SIMBOLITZA

Llop

 

Força

Ós

 

Astúcia

Guineu

 

Tossuderia

Mula

 

Brutícia

Porc

 

Beneiteria

3. Escriu el nom dels animals que creguis que poden simbolitzar el treball, la mandra, la llibertat i la ignorància.

poema Colomí, Oliver, Joan

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA