literatura catalana . infants     inici
Bonmatí, Ricard

 


El meu fantasma

1.  Llegeix el poema una primera vegada i després escolta’l en boca del poeta (vídeo). T’ha agradat? T’ha impressionat? Series capaç de llegir-lo de la mateixa manera. Poseu-vos per parelles: un agafarà el paper del besavi i l’altre del besnét. Després d’assajar una mica, el direu en veu alta, el gravareu, us escoltareu i rectificareu allò de què no estigueu contents.

2.  Seríeu capaços d’escriure el contingut del poema en forma de conte? Poseu-vos en grup i intenteu-ho.

3.  Ara escolta “el poeta diu”: Coneixíeu el poeta Pere Quart?  Busca a la Biblioteca el seu llibre “Bestiari” i escull el poema que més t’agradi. En aquesta mateixa página web, trobaràs molts poemes d’aquest autor.

4.  Podries resumir el que explica Ricard Bonmatí sobre el poema de Pere Quart “Corrandes d’exili”? Quan el va escriure i per què? 

5.  Comenta les paraules de Ricard Bonmatí sobre el poema. T’ha fet gràcia com explica que se li va ocórrer la història?

6.  Fes dues columnes: una amb les paraules extretes d’històries de por i l’altra amb les paraules extretes de la vida de cada dia. Quin efecte creus que fa el contrast entre unes i les altres?

7.  Identifica la rima del poema i afegeix-hi una quarteta al lloc que creguis més adequat.

poema El meu fantasma, Bonmatí, Ricard

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA