literatura catalana . infants     inici
Albalat, Antoni

 


Albalat, Antoni
Castelló de la Plana, 2 de desembre de 1961

Antoni Albalat Salanova, poeta i periodista, ha publicat el Llibre dels Grills, premi Ciutat de Vila-real de Poesia 1997 i encapçala també l'antologia de narrativa eròtica Microsex, de l'editorial barcelonesa Oikos-Tau, a cura de Manel Alonso i Albert Calls. Albalat també es autor del llibre de narrativa infantil Aviram Espars, premiat a Vila-real el 1987, d'El millor de la caixeta, que recull els articles escrits en col·laboració amb Antoni Valesa i dels llibres de poesia L'herència dels hidroavions, publicat per l'editorial Germania l'any 1995, i Cinerari de Tardor, que va editar l'Ajuntament de Nules.

Ha estat guardonat dues vegades amb la Flor Natural de l'Ajuntament de Castelló de la Plana (1992 i 1994), la Flor Natural de Nules i el premi de poesia «Aquelarre Poético 1992» de la Comissió organitzadora de les Fogueres de Sant Joan de la Corunya (Galícia). També és autor de diversos assaigs sobre la plàstica de Fernando Sesé, Amat Bellés, Manolo Safont i creador, junt amb l'advocat castellonenc Enrique Ros de los Ursinos, del Museu Virtual d'Arts Plàstiques de Castelló, que utilitza les noves tecnologies de la informació i la xarxa Internet per difondre la cultura castellonenca.

Antoni Albalat és inclòs en la majoria de les antologies de poesia visual publicades al País Valencià, i ha realitzat exposicions de poesia visual i presentacions poètiques a diferents ciutats de la geografia catalana i ibèrica.

poema , Albalat, Antoni

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA