literatura catalana . joves i adults     inici
Granell, Marc

 


Les ciutats

1. El poema dóna una visió negativa o positiva de les ciutats? En quins elements o problemes es fixa?

2. A què creus que fa referència quan el poeta parla de “llençols de greix”?

3. Estàs d'acord amb el poeta que “les ciutats estan tristes”? Raona la teva resposta.

4. Has visitat mai una gran ciutat, com Londres o Nova York? Descriu com t'has sentit en aquests llocs? Quines sensacions t'han transmès? T'han agradat?

5. Llegeix la lletra de la cançó “London, London” que trobaràs en l'itinerari de compromís social de literatura universal. Quina és la sensació de Caetano quan passeja pels carrers de Londres? Compara el que sent el cantaautor amb el que sent el poeta en aquest poema. Quin dels dos se sent feliç a la ciutat? Busca alguna frase que justifiqui la teva resposta.

6. A les grans ciutats, s'hi apleguen persones de tot el món. Quins motius creus que poden tenir aquestes persones per deixar els seus països i marxar a les grans ciutats?

7. I tu, vius en un poble o en una ciutat? On t'agradaria viure en el futur? Dividiu-vos en dos grups, un que defensi la vida rural i l'altre, la vida urbana. Després de fer el debat, sintetitzeu els avantatges i els inconvenients d'una i altra.

Propostes per a nivells inicials

1. Activitat prèvia. Busca una fotografia d’una ciutat de nit i una d’una ciutat de dia. Fes-ne la descripció. Mira d’afegir referències als sons, a les olors, al tacte i al gust.

2. Encercla, en el text, les paraules que coincideixen amb les que tu has trobat.

3. Afegeix algun vers al text, fent servir el vocabulari que has recollit abans.

poema Les ciutats, Granell, Marc

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA