literatura catalana . joves i adults     inici
Brossa, Joan

 


Líric

1. Llegeix el poema i indica el perquè del títol.

2. Estàs d’acord amb el que diu la primera estrofa? La poesia pot combatre les depressions? Segons la vostra resposta, feu dos bàndols i doneu els vostres arguments.

3. Coneixeu alguns poemes de Garcia Lorca i de Salvat-Papasseit? Podríeu dir-ne algun que us agradi especialment? Si no en sabeu cap, podeu llegir-ne uns quants clicant a les següents pàgines: 1 i 2 i triar-ne un que us complagui.

4. Per a algunes persones l’efecte que diu el poema el produeixen les cançons. Pots esmentar-ne alguna que et calmi i et deixi ben tranquil?

5. L’efecte medicinal de la poesia i de la música ha permès que molts poemes hagin estat musicats. Però de músiques n’hi ha de moltes menes. Escolta els poemes següents de Joan Brossa, musicats per diferents cantants i grups: Ovidi Montllor, Miguel Poveda, Kitsch i Relk. Quin t’ha agradat més? Creus que la música és adequada al contingut? Quina sensació t’ha produït?

6. Aquest poema de Joan Brossa té dues parts ben diferenciades. A quin altre tipus de text o document et recorda la primera?

7. De poesies n’hi ha de molts tipus (el mateix Brossa en té de formes i temes molt diversos) i de persones també. Mira el poema visual que tens aquí a sota i descobreix la dita que hi ha implícita. Si no te’n surts, pots clicar aquí.

8. Tenint en compte el que s’ha comentat a la pregunta anterior, remeneu antologies, llibres, aquesta mateixa web..., trieu un poema i defenseu davant dels companys el perquè de la vostra elecció en relació al vostre caràcter i manera de ser.
 

imatge poema

poema Líric, Brossa, Joan

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA