literatura catalana . joves i adults     inici
Raspall, Joana

 


Les margarides...

1. Compta les síl·labes de cada vers. Quantes te n’han sortit? D’aquesta forma estròfica se’n diu haikú i és d’origen japonès.

2. Busca en un manual de mètrica o en un diccionari més informació sobre els haikús i sobre l’acceptació que han tingut en la literatura catalana. Si vas a l’itinerari de Compromís social, al poema Com si fos borda de la mateixa autora, hi trobaràs informació que et servirà.

3. Què creus que ens vol dir aquest poema? Per què ha d’evitar respondre? Pots descriure aquest joc que segur que has fet alguna vegada d’anar estirant els pètals d’una margarida?

4. Intenta de fer tu un haikú sobre algun element de la natura: animal, planta o mineral. Ja veuràs que cal pensar-se molt bé la tria de les paraules i tenir en compte, a part de les síl·labes, també el fet que les paraules finals no poden ser agudes. T’hi atreveixes?

Propostes per a nivells inicials

1. Busca noms de flors, amb alguna d’elles fes un poema paral·lel canviant el nom de la flor i també el verb “respondre” per un altre (per exemple “obrir-se”, fer olor”). 

 

poema Les margarides..., Raspall, Joana

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA