literatura catalana . joves i adults     inici
Gregori, Àngels

 


A l'Institut

1. En la dedicatòria s’explicita que no dedica el poema a la persona esmentada. Explica aquesta aparent contradicció i després escolta el que comenta l’autora a “el poeta diu” en referència a l’institut.

2. Què tenen els autors esmentats (Rimbaud, Ferrater, Brossa, Ungaretti, Baudelaire i Verlaine) perquè els consideri motiu d’imitació? Per grups, investigueu quina classe de poesia van escriure aquests poetes. Per començar podeu anar a la viquipèdia que hi ha enllaçada a cadascun dels noms. Existeix alguna raó per tancar-se al lavabo de l’institut? Has trobat algun escrit dins d’aquests lavabos o d’altres de llocs públics? Què tenien en comú?

3. En qualsevol matèria, les expectatives d’un alumne o alumna en entrar a l’aula es poden ensorrar per l’experiència d’una pràctica excessivament academicista. Heu experimentat aquest sentiment en algun moment del vostre ensenyament obligatori? En què consisteix la decepció que apareix en aquest poema? I en les que heu patit o observat?

4. oh, mon petit animale inutile! Té una fàcil traducció, si és que no saps francès. A qui penses que es pot referir? Hi ha algun motiu pel qual aquest vers estigui separat dels altres?

5. Verlaine deia que la poesia és “de la musique, avant toute chose”. Pots llegir el poema sencer a què pertanyen aquests versos clicant aquí. Què vol dir l’expressió “vomitar versos a la manera de Verlaine”? Trobes que l'expressió "vomitar versos" és una forma apropiada per utilitzar-la en poesia?

6. Anar de copes i anar de berenar són accions freqüents, però al poema tenen un valor simbòlic. Busca d’explicar-ne el significat.

poema A l'Institut, Gregori, Àngels

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA