literatura catalana . joves i adults     inici
Vergés, Gerard

 


Parlo d'un riu mític i remorós

1.  Després d’haver llegit el text, fes-ne una altra lectura i fixa’t en els camps semàntics que van apareixent en el poema: quins són? Quin és i on trobem el tema principal? Assenyala la relació entre l'estructura i els temes que planteja el text.

 

2.  Mira’t aquest web, i especialment els apartats de vegetació, fauna i medi humà de la pestanya “Parc natural”. Retalla i enganxa aquella informació que tingui relació amb el contingut del poema. A partir d’aquí i, en petits grups, feu un resum de cadascun dels tres apartats, tot tenint en compte tant la informació objectiva com allò que ens diu el poeta.

 

3.  Busca imatges per il·lustrar el poema: pots utilitzar la xarxa, les fotos familiars o d’amics, revistes, etc. Copia el poema i col·loca les imatges al costat dels versos corresponents.

 

4.  El poema, segueix alguna pauta mètrica? Quins són els principals recursos retòrics que utilitza? Què consideres que aporten al text la mètrica i  figures retòriques com la comparació?

 

5.  Per què se cita Virgili en el poema? Saps qui era? Si no, busca-ho a una enciclopèdia o a internet. A partir de la informació aconseguida i de la vostra interpretació, prepareu per parelles una exposició oral que resumeixi els motius pels quals aquest poeta clàssic és esmentat en un poema dedicat a l’Ebre. Contrasteu els resultats de cada grup.

 

6.  Evoca el paisatge de la teva infantesa: escriu un text, selecciona una melodia, dibuixa’l ... Pots usar les tècniques que et posa a l’abast el programa “Improvisa” (aquí).

 

poema Parlo d'un riu mític i remorós, Vergés, Gerard

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA