literatura catalana . joves i adults     inici
Calvo, Lluís i Valls, Jordi

 


Camí del Fondo

1.  El Camí del Fondo és situat al municipi de Santa Coloma de Gramenet. Busca quin barri és i quina tipologia de població hi resideix. Pots consultar, entre altres, els webs següents: 12 o 3.

 

2.  Per què els autors diuen que els qui hi viuen “no han notat la mort de Franco,/l’extorsió i els crims, l’altra cara/ de la legalitat que conviu amb el poble vell” (v.2 i 3)? Intenta definir el barri, després d’haver llegit la seva història. Investiga també sobre el cas Pretòria. Per grups, feu un resum de les conclusions a què hagueu arribat i contrasteu-ne després els resultats.

 

3.  Quins referents apareixen al poema i de quina mena són: Pryca, Tercer Món, Margarida de Goethe, etc.? Classifica’ls segons el món d’on provinguin.

 

4.  Fes una breu descripció de la Jessi. Com te la imagines? Què fa i com va vestida? Quins somnis i quines preocupacions té? Busca una foto que la pugui il•lustrar i col•loca-la al costat de la descripció. Heu coincidit?

 

5.  Saps què són les Jessis? A la Friquipèdia hi ha la seva caracterització completa: aquí. Després d’haver consultat pàgines com aquesta o d’altres, indica els elements que tenen en comú amb la Jessi del poema.

 

6.  Busca informació sobre Beatriu, el personatge creat pel poeta italià Dante; també de Margarida de l’escriptor alemany Goethe i digues què tenen en comú amb l’encantadora Jessi.

 

7.  Per grups, escriviu un reportatge periodístic sobre el barri de Fondo que descriu el poema, basant-te en els referents que hi apareixen i en la informació que abans has obtingut. Hi has estat mai en aquest barri? Quina era la imatge que en tenies? I ara?

 

8.  El poema és escrit entre dos poetes. Aquest és un fet no gaire freqüent. Com penseu que devien fer-lo? Feu hipòtesis i després compareu-les amb allò que els autors diuen a l’entrevista que els va fer Laia Noguera: aquí. A part d’aquest tema, fixeu-vos en tot el que diuen sobre com van fer el llibre Última oda a Barcelona. Extraieu-ne conclusions. Quina diferència hi ha entre aquesta oda i d’altres cèlebres com la de Verdaguer, Maragall, Pere Quart, etc.?

poema Camí del Fondo, Calvo, Lluís i Valls, Jordi

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA