literatura catalana . joves i adults     inici
Casasses, Enric

 


He descobert l'amor

1. T'has enamorat mai? Si és així, creus que els teus sentiments són similars als del jo poètic?

2. El poeta afirma que és el primer que s'ha enamorat d'aquesta manera. Què en penses tu? Creus que tothom s'imagina que allò que es  viu en primera persona és nou i que mai ningú ha experimentat un sentiment similar? T'has sentit mai així?

3. En el poema s'esmenten les paraules "desesper" i "espant". Busqueu, en petit grup, sinònims que poguessin expressar el mateix. Has sentit alguna d'aquestes sensacions quan el poeta ha dit els seus versos?

4. Discutiu en el grup per què es desespera el poeta.

5. Què creus que signifiquen els dos últims versos del poema? Fixa't en les parelles de paraules barret-cadira i foc-mar. Poden ser-te útils per a la teva interpretació. Per parelles, contrasteu el significat que li hagueu donat. A continuació, escolteu el poeta a "el poeta diu" i observeu si heu coincidit amb el que Casasses diu.

6. Suprimeix aquests dos últims versos i crea un nou acabament per al poema.

7. El poema té tres parts. Dividiu-vos en tres grups: cadascun se n’encarregarà d’una part. Escolteu i observeu bé la recitació que fa Casasses del poema. Apunteu on posa els accents principals, quin tipus d’entonació fa, quin acompanyament no verbal hi posa, i tot allò que considereu rellevant per transmetre el contingut del poema. A continuació poseu-ho en comú i debateu fins a quin punt aquests recursos han contribuït a crear les emocions que hagueu pogut sentir a l’hora d’escoltar el poema.

8. Redacta un text aconsellant al jo poètic com ha de superar aquesta desesperació. Usa l'imperatiu i el subjuntiu en les formes verbals.

poema He descobert l'amor, Casasses, Enric

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA