literatura universal . joves i adults     inici
Bayrakdar, Faraj Ahmad

 


Retrat

1.  Quin llibre sagrat coneixes que expliqui la creació del món amb unes paraules semblants a les de la primera estrofa d'aquest poema? Compara la manera d'ordenar que una cosa existeixi en aquest poema i en el llibre sagrat que has citat.

 

2.  El poema ens descriu una persona i li atorga qualitats negatives que ens remeten a defectes morals. Per exemple, “coure brut” ens evoca maldat, manca de sinceritat. Copia en aquesta graella els versos que contenen aquests elements descriptius i, a la dreta, escriu-hi, segons la teva interpretació, el defecte moral al qual es refereixen, com a l'exemple:

 

Expressió del poema

Significat que hi dónes

coure brut
...

maldat, manca de sinceritat
...

 

3.  Quin tipus de personatge ens descriu el text? A què creus que es dedica? Quins elements del text t'ho fan pensar? Llegir la biografia de l'autor et pot ajudar a respondre la pregunta.

 

4.  El poema té dues parts molt diferenciades segons el significat dels versos. Quines són aquestes dues parts? Delimita-les.

 

5.  A què es pot atribuir el canvi radical de postura del jo poètic al final del poema?

 

6.  Coneixes algun autor que hagi estat perseguit per expressar les seves idees polítiques? Busca'n la biografia i compara-la amb la de Faraj Bayrakdar pel que fa a l'època, el país, el règim polític, etc.

 

7.  Relaciona la biografia de Faraj Bayrakdar amb el contingut del poema. Hi veus alguna relació? Comenta-la.

 

8.  Per què creus que alguns règims polítics persegueixen els intel·lectuals i els artistes que hi estan en contra?

poema Retrat , Bayrakdar, Faraj Ahmad

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA